Nyirokkeringést elősegítő masszázs

Az egyik leghatásosabb megelőző (prevenciós) módszer egészségünk megóvására.
A nyirokrendszer serkentésével, úgynevezett drenázs technikával felgyorsítom a szervezetünkben felhalmozott méreganyagok és salakanyagok kiválasztását. Egy kellemes nyomó, simító mozdulatokkal, melynek meghatározott sorrendje és ideje van. A szövetekben felszaporodó folyadékot a nyirokcsomók felé terelem, majd a nyirokrendszer megnyitásával segítek, hogy kiürüljön a szervezetünkből. A szervezet szennyvízének is hívják a szövetekben felgyülemlett folyadékokat.

Maga a nyirokkeringést elősegítő masszázs rendszeres, legalább heti egyszeri alkalmazásával élénkül a sejtek, szövetek anyagcseréje, fokozódik a vér- és nyirokkeringés. A fogások hatására a szövetekből kipréselődik a vér és nyirok, a felesleges testnedvek és salakanyagok kiürülnek a szervezetből. Javasolni szoktam vendégeimnek, hogy lehetőség szerint sok folyadékot igyanak masszázs után, ezzel is segítve a salakanyagok gyorsabb kiürülését

Egészségmegőrzés, frissítés, közérzetjavítás céljából is javasolt, és nem utolsó sorban a rohanó világunkban ellensúlyozza a stressz okozta ártalmakat. Nyugtató hatású, kiegyensúlyozottabb mentális és fizikai teljesítőképességünk nő ezáltal.

Mi is az az ödéma és hogyan alakul ki:

Az anyagcsere folyamatok során képződő salakanyagok és a szöveti folyadék elszállításában a visszérrendszeren kívül a nyirokérrendszer is rész vesz. A nyirokrendszer tevékenysége tehát a sejt közötti folyadék lecsapolása. A nyirokerek a visszérkeringéssel párhuzamosan futó, kiegészítő szállító rendszernek tekinthetők, melyek végül is a nagy vénákban szájazzanak. Így a nyiroknedv a visszereken keresztül ismét bejut a vérkeringésbe. Ahhoz, hogy ne szaporodjanak fel folyadék a szövetekbe jutó és onnan elkerülő folyadék mennyiségének állandó egyensúlyba kell lennie. Ödémás területeken főleg alsó lábszáron, de előfordulhat a test több részén is, az egyensúly megbomlott. A vesének központi szerpe van a vizenyő keletkezésében, akár úgy hogy fokozott mértékben választ ki vizet és sót. Ha a szív csak kisebb erővel képes az erekbe préselni a vért, akkor a vénás rendszeren át a szív felé haladó vér áramlása lelassul pangás jön létre. Ez a szöveti folyadék növekedéséhez vezet, kialakul a vizenyő. Ha a hajszálerek fokozottan áteresztővé válnak, nagyobb mennyiségű fehérje és víz fog kilépni belőlük és kerül a szövetrésekbe. Ezt álló testhelyzet idézi elő, leginkább nőkön. Kiválthatják még kémiai, baktérium eredetű, mechanikus vagy hőmérsékleti és gyulladásos folyamatok is.

A nyirok keringést elősegítő masszázs ellenjavallatai:

 • Lázas állapot 37,5 C fok feletti testhőmérséklet esetén
 • Heveny fertőző betegségek pl. felső légúti fertőzés
 • nátha
 • Súlyos szívbetegség esetén
 • Daganatos betegségnél
 • Érrendszeri betegségnél pl. trombózis
 • Kiterjedt vagy fertőző bőrbetegség esetén
 • Műtétek után nyolc hétig nem javasolt

Jade Gua Sha eszközzel végzett Intenzív mellkas-, nyak-, arc nyirokmasszázs

Arcmasszázs esetén leginkább a jade Gua Sha a legnépszerűbb ásvány, amit használunk, de más köveket is használnak ilyen a rózsakvarc, ametiszt, obszidián, himaláya kő.

Én a jade Gua Sha követ használom, melynek méregtelenítő hatása van, serkenti a mellékvesék működését, sejtregeneráló és gyorsítja a sebgyógyulást. A jade megnyugtatja a lelket, az energiaáramlásban egyensúlyt teremt. Erősíti az idegrendszert, a tisztaság és nyugalom jelképének is mondják.

Ezt a fajta arcmasszázst a keleti botoxnak is hívják, hisz az eljárás eltűnteti a finom vonalakat és ráncokat, halványítja a sötét foltokat a szem alatti ödémát kedvezően befolyásolja. Fiatalos bőrt és feszesebb nyakat, dekoltázst eredményez.

Hatással van az idegrendszerre is, a masszázs hatása az idegrendszeren keresztül reflex úton következik be, a fogások ingereket váltanak ki, erre pedig érkezik egy válaszreakció.

Például: izomtónus csökkenése, idegrendszer áthangolódása, közérzet javulása.

További előnye ennek az arcmasszázs technikának, hogy már az első kezelés után látható eredmények vannak, hiszen én hiszem, hogy prémium minőségű természetes alapanyagokkal szabad csak masszírozni, én így is teszek, az arc izmai feszesebbé válnak, megemeli, tonizálja a bőrt.

Méregteleníti a szöveteket, serkenti a bőr saját kollagén előállítását. Csökkenti a pólusok eltömődését, ezáltal a pattanások kevésbé alakulnak ki.

Összességében elmondható, hogy a bőr simább, fiatalosabb, ragyogóbb lesz.

Nem utolsó sorban lazít és feltölt energiával. Masszázs ideje alatt relaxálhat a vendégem, pihentető hatású.

Ellenjavallatai:

 • - Lázas állapot 37,5 C fok felett
 • - Fertőző betegségeknél, légúti fertőzés, nátha esetén
 • - Súlyos szívbetegségnél
 • - Daganatos betegségnél
 • - Érrendszer betegségénél pl. trombózis
 • - Bőrbetegség fennállásakor
 • - Műtétek után nyolc hétig nem javasolt